FC Groningen wint oefenduel tegen FC Emmen

Op Sportpark De Koepel in Haren won FC Groningen zaterdag de voorlaatste oefenwedstrijd van FC Emmen met 6 – 2.

Na ruim een kwartier spelen stond Emmen, de nieuwe ploeg van oud-FC-trainer Dick Lukkien met 0 – 2 voor, door twee oud-FC spelers Henk Bos en Rogier Krohne.

Yoëll Van Nieff maakte de 1 – 2 doordat een vrije trap tegen de lat belandde en via de rug van doelman Dennis Telgenkamp in de goal van de Drenten belandde.

Het was het begin van een zeer productieve fase van 25 minuten, met gemiddeld elke vijf minuten een treffer, meldt FC Groningen. Op assist van Van Nieff kopte Tom Van Weert de gelijkmaker binnen. Even later was Van Weert zelf de aangever bij een doelpunt van Albert Rusnak: 3-2. Jarchinio Antonia maakte er 4-2 van en vlak voor de pauze bepaalde Hedwiges Maduro de ruststand op 5-2.

In de tweede helft kreeg FC Emmen meer controle en had duidelijk geen zin in een nog forsere afstraffing. Tenslotte was Jesper Drost degenen die de eindstand van 6-2 scoorde. Hij werd daarbij geassisteerd door Rio-ganger Simon Tibbling die net als teamgenoot Kasper Larsen binnenkort afreist naar de Olympische Spelen.

Zaterdag 30 juli heeft FC Groningen nog één oefenwedstrijd te gaan ter voorbereiding van het voetbalseizoen 2016/2017 tegen het Engelse Southampton, die vanaf 15.30 uur te gast is in Groningen.

De competitie start FC Groningen met een thuisduel tegen Feyenoord op zondag 7 augustus.