Dames 1 GHHC Groningen promoveert naar de Hoofdklasse

Foto: GHHC Groningen Dames 1

Dames 1 van hockeyclub Groningen (GHHC) is het gelukt te promoveren naar de hoogste landelijke zaalcompetitie, de Hoofdklasse.

Door in de play offs in Rotterdam te winnen van hoofdklasser De Terriërs (2-0) en van Oranje Zwart (3-1), werd de promotie veiliggesteld. De dames van Groningen beginnen het jaar 2016 op dezelfde manier waarmee ze ook in 2015 zijn geëindigd: Winnend.

In de Noordelijke competitie was Groningen overtuigend de sterkste. De dames verloren geen enkel duel, waarop ze een ronde verder mochten. In die ronde werd met teams uit Oost-Nederland gestreden en er moest weliswaar één strafballenserie aan te pas komen, maar de dames wisten ook deze ronde zonder verlies te winnen.

Met alleen een 0-1 nederlaag tegen Rotterdam (in de allerlaatste minuut, waarbij Rotterdam ook nog het thuisvoordeel had) mag de reeks van Groningen zeer succesvol worden genoemd, meldt GHHC.

Een goed begin voor de competitie op het veld? Ook daar gaat Groningen aan de leiding. Deze veldcompetitie start weer op 6 maart, met een thuiswedstrijd tegen QZ.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen