Donar wint nipt van Landstede Zwolle

Donar heeft zaterdagavond nipt gewonnen van koploper Landstede Basketbal uit Zwolle met 83-83.

In het laatste kwart wisten de basketballers met nog zes minuten op de klok een achterstand van 15 punten om te buigen in de winst met: 83-82.

De kwartstanden waren: 26-25, 38-40, 60-64 en eindstand 83-82

Het team uit Zwolle speelde een strakke verdediging, meldt Donar. Vooral oud-Donarspeler Jessey Voom liet zich in de eerste helft zien.

Coach Braal prees het Groninger publiek na afloop van de wedstrijd, dat op de juiste momenten het team luidkeels steunde. “Groningen blijft voor iedere team een lastig te nemen horde, zeker als het publiek zo achter ons staat”, aldus Braal.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau met 18 punten en Lance Jeter met 15 punten.

Donar blijft op de derde plaats staan in de Dutch Basketball League met 22 punten uit 16 wedstrijden.