Mishandeling in Peperstraat in Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond in een café aan de Peperstraat in Groningen ruzie tussen twee groepen jongeren met elkaar.

In de media werd zaterdagavond gemeld dat een homo het slachtoffer was geworden van een mishandeling in de binnenstad van Groningen en dat hij daarvan niet direct aangifte kon doen.

Volgens de politie in Groningen ligt het verhaal genuanceerder. Diverse getuigen onderstrepen dat, meldt de politie.

Er ontstond door nog onbekende oorzaak een woordenwisseling tussen twee groepjes jongeren in het café. Eén van deze twee groepjes besloot daarop om te vertrekken. Bij de uitgang volgde een schermutseling. De man, die zaterdagavond in de media als slachtoffer werd opgevoerd, sloeg daarbij als eerste. Dit bevestigen diverse getuigen, waaronder een portier. Eenmaal op straat werden surveillerende agenten aangesproken.

Vanuit beide groepjes werd aangegeven dat men aangifte wilde doen, waarop agenten met omstanders en getuigen spraken om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Dit alles werd vastgelegd, zodat op een later tijdstip gedegen onderzoek gedaan kan worden.

Aan beide partijen werd vervolgens verteld dat aangifte doen niet direct mogelijk was, omdat de agenten op straat nodig waren in deze drukke horecanacht. Er werd daarop een afspraak gemaakt om maandag aangifte te doen. De ene partij had hier begrip voor. De man, die zaterdagavond zijn verhaal aan de media deed, niet.

Hij kwam later die nacht nog naar het hoofdbureau. Ook hier werd hem opnieuw uitgelegd waarom er geen aangifte opgenomen kon worden.

De politie zal komende maandag van beide partijen de aangifte opnemen en een onderzoek starten om te achterhalen wat zich precies heeft afgespeeld in het café.

De politie heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat het hier gaat om homo gerelateerd geweld. Het gaat hier wellicht eerder, en onderzoek zal dat moeten uitwijzen, om uitgaansgeweld zoals dat wel vaker voorkomt in het uitgaanscentrum van een grote stad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen