Meerdere ongevallen met motoren

Foto: Publiek Domein

Dit weekend zijn er mede door de TT veel motoren bij de weg. Op verschillende plaatsen in Groningen, Drenthe en Friesland heeft dit geleid tot ongevallen waarbij meerdere motorrijders gewond zijn geraakt.

In Assen vloog een 48-jarige motorrijder uit Ermelo uit de bocht. Hij is met pijn aan de schouder naar het ziekenhuis gebracht. In Uithuizen vond een aanrijding plaats tussen een auto en een motor.

Een 54-jarige motorrijder uit Nieuwolda werd geraakt door een afslaande 32-jarige automobilist uit Uithuizen, waardoor de motorrijder in een sloot belandde. Hij is met botbreuken in zijn been overgebracht naar het ziekenhuis. Een 40-jarige motorrijder uit Eindhoven verloor in Aduard in een bocht de macht over het stuur en belandde tegen een boom. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Een 28-jarige automobiliste uit Dokkum verleende in Kollumerzwaag geen voorrang aan een 42-jarige motorrijder uit Walterswald. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een 48-jarige motorrijder uit Hillegom verloor op een nat wegdek in Wolvega de macht over het stuur en gleed onderuit. Hij is met onder andere schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 34-jarige motorrijdster uit Houten ging met haar motor in Assen onderuit. Ze is met letsel aan haar schouder overgebracht naar het ziekenhuis. Twee motorrijders kwamen met elkaar in botsing in Uffelte. Eén van de motorrijders is naar het ziekenhuis overgebracht.

In Nieuwolda, Assen en Leek waren zaterdag nog ongevallen met motorrijders waarbij geen of nauwelijks sprake was van letsel. De veroorzaker van het ongeval in Leek is doorgereden. Zijn kenteken is bekend, meldt de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen