Visserbrug voor lange tijd dicht vanaf 2 juli

02 jul , 8:55 Nieuws
visserbrug
De Visserbrug in Groningen, tussen de Visserstraat en Hoge der A en Verlengde Visserstraat en Lage der A, is sinds dinsdagochtend 2 juli lange tijd dicht voor al het verkeer. De gemeente Groningen laat de brug, die kapot is gegaan, herstellen. De werkzaamheden duren naar verwachting 1,5 tot 2 jaar.

Visserbrug

De Visserbrug kan niet meer worden bediend. Uit technische inspectie blijkt dat één van de ‘scharnieren’ van de brug stuk is. Hierdoor gaat de brug scheef omhoog en is hij instabiel. Het herstel van het scharnier is een moeilijke klus. Het defecte scharnierpunt zit op een lastige plek, waardoor reparatie of vervanging ter plaatse niet mogelijk is. De Visserbrug was volgens de gemeente ook aan een volledige renovatie toe. Deze werkzaamheden worden gecombineerd. Vanwege de complexiteit van de werkzaamheden en het monumentale karakter van de brug gaat dit ongeveer 1,5 tot 2 jaar duren.
Tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers
Voor fietsers en voetgangers komt er een tijdelijke brug. De gemeente Groningen verwacht dat deze brug eind juli wordt geplaatst. Tot die tijd worden fietsers en voetgangers omgeleid via de A-brug, tussen de A-straat en de Brugstraat.

Omleiding voor auto's

Auto’s kunnen er voor langere tijd niet langs. Het advies, vanwege Operatie Ring Zuid, is om te rijden via Ring West, Ring Noord en de Bedumerweg. Deze omleiding wordt ook gedeeld met de navigatie-apps. Op de borden worden alle omleidingen weergegeven.
Voor een goede doorstroming, past de gemeente de route in dat gebied aan. Die Noorderhaven z.z. wordt gedeeltelijk twee richtingen. Op het deel van de Noorderhaven z.z. tussen de Visserbrug en de bocht draait de gemeente de rijrichting om.