Tijdelijke verbinding van Meeuwerderweg naar Hereweg vervroegd dicht

01 jul , 14:40 Nieuws
toerit meeuwerderweg groningen bereikbaar
De tijdelijke verbinding over het spoor vanaf de Meeuwerderweg tot aan de Hereweg gaat dinsdagavond 2 juli om 20.00 uur dicht. De verbinding gaat twee weken eerder dicht, zodat aannemer Combinatie Herepoort eerder kan beginnen met de sloop van de oude ringweg.
Door twee weken eerder te beginnen met de sloop, kan veel werk overdag al gedaan worden en er niet in de avonduren gewerkt hoeft te worden. Ook is er meer zekerheid dat de voorbereidingen van de periode zonder treinverkeer op tijd klaar zijn, meldt Groningen Bereikbaar.
In de praktijk bleek dat minder auto’s gebruikmaken van de oprit dan verwacht. Verder zijn de vertragingen op de route Stationsweg-Zuiderpark-Trompsingel-Griffeweg inmiddels bij de meeste gebruikers bekend. Ook de hulpdiensten hebben ermee ingestemd.
"We begrijpen dat de vervroegde afsluiting een tegenvaller is voor de automobilisten die wél van de oprit gebruik hebben gemaakt", meldt Aanpak Ring Zuid. "Ook vinden we het vervelend dat we de toezegging aan de wijkbewoners dat de oprit tot 19 juli open is, niet kunnen nakomen. We hopen op begrip voor onze afwegingen".
De verbinding was aangelegd om de bewoners van de Oosterpoort een extra mogelijkheid te geven om de wijk uit te rijden tijdens Operatie Ring Zuid, waarbij de zuidelijke ringweg grotendeels dicht is.