Zorgorganisaties lanceren imagocampagne voor de gehandicaptenzorg

Foto: ZorgpleinNoord

Zorginstanties hebben een imagocampagne gelanceerd voor de gehandicaptenzorg.

Werkgeversorganisatie ZorgpleinNoord heeft een half jaar geleden het signaal van werkgevers gekregen dat er krapte wordt ervaren in de gehandicaptenzorg in Noord-Nederland.

Doelgroep met complexe problematiek

De gehandicaptenzorg zoekt mensen voor de doelgroep met complexe problematiek. Het wordt steeds moeilijker om medewerkers te vinden voor de complexe zorg omdat minder mensen kiezen om te werken met cliƫnten met die complexiteit.

Gehandicaptenzorg organisaties Novo, PromensCare, Nieuw Woelwijck, De Zijlen, De Trans, Vanboeijen en Talant geven aan dat er op lange termijn ook ‘een ander soort’ medewerker nodig is. De roep van zorg- en welzijnsorganisaties om aan voldoende goed personeel te komen wordt steeds groter, zeker omdat het aantal zorg- en welzijnsbehoeftigen steeds groter wordt.

Bijzonderwerk

Vrijdag 24 maart is de website www.bijzonderwerk.nl en de Facebook-pagina ‘Bijzonder Werk’ live gegaan.

‘De gehandicaptenzorg zoekt: Alles uit de dag halers, verder dan mijn huidige baan kijkers, stevig in de schoenen staanders en vanuit mogelijkheden denkers’. Deze skills worden benoemd in de campagne.

Met als doel: een ‘realistisch positief beeld’ geven van de sector. Wij roepen iedereen op om in gesprek te gaan met de begeleiders of een dag mee te lopen bij een organisatie om met eigen ogen te zien wat voor een bijzonder werk werken in de gehandicaptenzorg is.

Wat heeft de gehandicaptenzorg jou te bieden

De gehandicaptenzorg heeft banen voor mensen met veel ervaring, maar ook voor pas afgestudeerden en mensen uit een andere sector. Pas afgestudeerden bieden we de kans om veel ervaring op te doen op verschillende plekken binnen deze afwisselende sector. Je hoeft je dus niet direct vast te leggen op een bepaalde baan of locatie.

En voor de zij instromers bieden we leer-werktrajecten waarbij je naast je werk een opleiding krijgt; je hebt dus direct vanaf het begin een inkomen. Wil jij weten wat jouw mogelijkheden zijn? Ontdek wat de gehandicaptenzorg je te bieden heeft en kijk op www.bijzonderwerk.nl

De campagne bijzonderwerk.nl is een initiatief van werkgeversorganisatie ZorgpleinNoord en gehandicaptenzorg organisaties Novo, PromensCare, Nieuw Woelwijck, De Zijlen, De Trans, Vanboeijen en Talant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen