Groningse warenmarkt bestaat 350 jaar!

Foto: Jan Buurma

De Groningse warenmarkt bestaat 350 jaar en dat wordt dit weekend gevierd met feest.

Het jubileumweekend is van zaterdag 1 tot en met maandag 3 oktober met onder andere een proeverij, een zeldzaam mooie markt én een Waddendag.

Jubileumweekend

Zaterdag 1 oktober is het startsein voor de festiviteitenop de Vismarkt en Grote Markt. Deze dag kan het publiek genieten van kleurrijke kraampjes, smullen van proeverijen en live cooking. Ook is er een expositie te zien en is er een film te bekijken over de geschiedenis van de markt.

Zondag 2 oktober verandert de Vismarkt in een ‘zeldzaam mooie markt’. Bezoekers kunnen snuffelen tussen allerlei unieke, originele, creatieve en handgemaakte producten. Ook zijn vintage spullen en retro-artikelen te koop. De markt is van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Maandag 3 oktober is het Groninger Waddendag aan De Hoge en Kleine der A, Reitemakersrijge en Museumstraat in de binnenstad van Groningen. Historische schepen, live muziek en of genieten van vis kan deze dag.

Verschillende activiteiten staan op het porgramma, zoals garnalen pellen, vers gevangen paling roken en er kan virtueel worden gezwommen met een zeehond. De Verhalen van Groningen neemt bezoekers mee door de geschiedenis van de Groninger markt en het Noordelijk Scheepvaartmuseum is speciaal voor deze gelegenheid geopend op maandag.

Omdat viert Duitsland hun nationale feestdag Tag der Deutschen Einheit viert en veel Oosterburen dan naar Groningen komen wordt de Waddedag voor de derde keer georganiseerd.

Het evenement is van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Ook is er maandag 3 oktober een extra warenmarkt op de Vismarkt.

De warenmarkt van Groningen werd in maart dit jaar gekozen tot ‘beste grote markt van Nederland’. De jury noemde de markt ‘een trekker voor de stad’.

(Bron: toerisme.groningen)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen