Groningse studenten presenteren innovatieve oplossingen aan Noord-Nederlandse mkb

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed

Vandaag, donderdag 29 september is het de Dag van de Innovatie van de Kamer van Koophandel.

Deze dag onthullen studenten van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen oplossingen voor innovatievraagstukken van Noord-Nederlandse mkb-bedrijven. Ook wordt deze dag de winnaar van de Studentenchallenge bekend gemaakt.

Studentenchallenge

Studenten van de Hanze en de RUG hebben de afgelopen maanden samengewerkt aan actuele innovatievraagstukken van ondernemers. Zij zijn intensief begeleid door docenten en hebben workshops ‘design thinking’ gevolgd om bedrijven te voorzien van vernieuwende oplossingen. Vandaag tussen 12.00 uur en 14.00 uur pitchen zij hun ideeën voor een jury op de Dag van de Innovatie.

De Studentenchallenge draagt bij aan de versterking van de relatie tussen hoger onderwijs en het mkb in de regio. Hierdoor krijgen studenten een betere kijk op baanmogelijkheden in Noord-Nederland, terwijl het midden- en kleinbedrijf profiteert van de vernieuwende blik van talentvolle studenten van het hbo en universiteit.

MKB Innovatie Top-100

Op 29 september worden om 18.00 uur de meest innovatieve MKB-bedrijven uit de regio gepresenteerd. Deze bedrijven weten dan welke plaats zij hebben veroverd in de elfde editie van de MKB Innovatie Top-100. De winnende studenten van de Studentenchallenge gaan op inspiratiebezoek bij een bedrijf dat hoog genoteerd staat in de MKB Top-100.

Het bedrijfsleven kan aanklopen voor vraagstukken en (onderzoeks)projecten bij de hogeschool of universiteit. Ondernemersorganisatie VNO-NCW MKB Noord en de Kamer van Koophandel zien het belang van deze waardevolle samenwerking tussen hoger onderwijs en bedrijfsleven in en zijn daarom medeorganisator van de Studentenchallenge.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen