Studentenvereniging Vindicat schorst 13 leden om ‘bangalijst’ met studentes

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Papoise

De Groningse studentenvereniging Vindicat atque Polit heeft 13 leden, die een document hebben verspreid met foto’s en contactgegevens van 22 vrouwelijke leden, onmiddellijk geschorst tot nader order.

Dat meldt het bestuur van de Groningse studentenvereniging Vindicat in een persbericht.

Het bestuur van Vindicat, dat zich van de lijst distantieert en de gang van zaken ten zeerste betreurt, heeft nader onderzoek aangekondigd. Ook sluit het bestuur verdere disciplinaire maatregelen niet uit.

De positie van de studentes heeft momenteel prioriteit voor Rector Stijn Derksen. “Het bestuur van Vindicat staat volledig achter deze leden en hun families. Dit gaat de grenzen van de studentengrap ver te buiten. Ik wil benadrukken dat deze actie haaks staat op de normen en waarden van Vindicat en hoe wij onze vrouwelijke leden zien. Zij vormen een onmisbaar en waardevol onderdeel van onze vereniging. Ik wil iedereen oproepen om de lijst niet verder te verspreiden.”

Er zijn inmiddels maatregelen getroffen. De meeste studentes hebben hun mobiele telefoonnummers inmiddels veranderd. Het bestuur van Vindicat vergoedt deze gemaakte kosten en verhaalt dit op de geschorste leden verhalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen