Black & Bloom Groningen beste koffiezaak van Nederland

Foto: Publiek Domein

Black & Bloom, de Groningse koffiezaak in de Oude Kijk in ’t Jatstraat is de nummer 1 van Nederland in de jaarlijkse Misset Horeca Koffie Top 100 2016.

De jury trof nergens zóveel theoretische kennis over het product koffie, de bereiding en de machines als bij Black&Bloom. Die diepgaande theorie weet eigenaar Gerben Engelkes te combineren met fantastische zwarte koffies en eigenzinnig, Gronings gastheerschap.

‘Hij overstelpt gasten met technische termen en feitjes, zet intussen stoïcijns de meest fantastische koffies die hij vervolgens met zijn typische Gerbengrijns presenteert’, aldus de jury.

Black & Bloom debuteerde twee jaar terug op plek twee in de lijst en keerde na een jaar ‘wedstrijdpauze’ terug op nummer 1. Black & Bloom verbetert zijn technieken jaar op jaar en brandt sinds januari dit jaar zelf zijn koffie.

‘Er is maar één bedrijf de onbetwiste nummer één in de Koffie Top 100, en dat is Black & Bloom’.

Maandagavond werd de lijst met de honderd beste koffiezaken van Nederland bekend gemaakt in Studio 21 in Hilversum.

Naast Black&Bloom staan nog drie zaken uit Groningen in de top 100: het Groningse Feithuis op plek 17, de Prinsenhof op plek 25 en Pallazo uit Groningen staat op plek 79 in de lijst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen