WhatsApp geen gegevens met Facebook laten delen?

Foto: Publiek Domein

WhatsApp gaat bepaalde gegevens van WhatsApp-gebruikers delen met Facebook. Dit werd woensdag bekend gemaakt. Facebook wil hiermee zijn advertenties en producten verbeteren.

Niet iedereen wil zijn WhatsApp-data delen met Facebook. De nieuwe voorwaarden gaan in per 30 september 2016. Voor deze datum dient akkoord gegaan te worden anders kan de chat-app niet meer gebruikt worden.

Hieronder is de uitleg te lezen om de koppeling uit te zetten

  • Optie 1:

Deze manier werkt als nieuwe servicevoorwaarden en het privacybeleid van de chat-app nog niet geaccepteerd is.

Voordat je op “Akkoord” klikt om de nieuwe voorwaarden te accepteren, druk je op “Lees”. Bij het naar beneden scrollen krijg je vervolgens de optie om de koppeling met Facebook uit te zetten. Haal hier het vinkje weg en accepteer vervolgens alsnog de voorwaarden en het privacybeleid. Nu worden je accountgegevens niet met Facebook gedeeld.

  • Optie 2

Als je de bijgewerkte servicevoorwaarden en het nieuwe privacybeleid al hebt geaccepteerd, heb je alsnog de optie om de koppeling met Facebook uit te zetten. Na 30 september bestaat deze mogelijkheid niet meer.

Het alsnog uitzetten kan door naar de instellingen binnen WhatsApp te navigeren. Onder het kopje “Account” staat vervolgens de optie om het delen van je accountinformatie uit te zetten. Zorg er voor dat de optie niet meer geselecteerd of aangevinkt is. Bedrijven kunnen nu niet meer je gegevens gebruiken voor reclames.

Kun je de optie niet vinden? De kans is groot dat je de nieuwste update nog niet ontvangen hebt. Je kunt handmatig updaten in de Play Store of App Store of nog even wachten.

WhatsApp zal wel altijd bepaalde informatie delen. Hierbij gaat het om informatie voor het verbeteren van de infrastructuur, de beveiliging, het analyseren van gegevens en het tegengaan van misbruik of spam op WhatsApp. Dit is niet uit te schakelen.

Derde partijen kunnen er niet meer bij, dus reclames kunnen niet meer op basis van je WhatsApp gegevens aangepast worden.

Je kunt de volledige bijgewerkte servicevoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp hier in het Nederlands doorlezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen