Commissaris van de Koning, René Paas geeft 28 Augustus Lezing

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

Commissaris van de Koning in de provincie Groningen, René Paas geeft dit jaar de 28 Augustus Lezing met als titel “Rabenhaupt had het maar makkelijk…”.

De lezing vindt plaats op zaterdag 27 augustus 2016 van 11.30 tot 12.30 uur in de Aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit en is vrij toegankelijk voor belangstellenden.

28 Augustus Lezing

De 28 Augustus Lezing wordt jaarlijks georganiseerd als vast onderdeel van de festiviteiten van het Groningens Ontzet. De 28 Augustus Lezing vervangt sinds 2011 het traditionele 28 Augustus Debat.

Europarlementariër Marietje Schaake sprak vorig jaar over digitale vrijheid en open internet. In 2014 sprak Mathijs Bouman, columnist van het Financieel Dagblad, over de vrije markt economie en het neo-liberalisme.

In 2013 was Kysia Hekster te gast. Zij ging in haar lezing in op het vrijheidsbegrip in het hedendaagse Rusland. Job Cohen sprak in 2012 over de ontwikkeling van ons vrijheidsbegrip in het afgelopen decennium, tien jaar na de moord op Pim Fortuyn. Prof.mr. Geert-Jan Knoops sprak in 2011 over de historische ontwikkeling van het begrip vrijheid.

René Paas

René Paas (1966) is bestuurder en politicus. Zijn loopbaan is nauw verweven met Groningen. Hij was er vanaf 1990 raadslid voor het CDA en van 1996 tot 2005 wethouder.

Daarna werd hij voorzitter van het CNV en directeur van Divosa, de vereniging van leidinggevenden in het sociale domein.

In april 2016 keerde hij terug in Groningen als Commissaris van de Koning.

Gastheer

Gastheer bij de 28 Augustus Lezing is de heer Hans Alders, voorzitter van de Stichting 28 Augustus Lezing.

Locatie: Aula van de Rijksuniversiteit, Broerstraat 5 in Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen