‘HomeRide’: Dag en nacht fietsen voor Ronald McDonald Kinderfonds

Foto: Google Maps

Dit weekend doen op zaterdag 25 en 26 juni inwoners en bedrijven uit heel Nederland mee aan ‘HomeRide’: de sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. Ze fietsen in 24 uur tijd 500 kilometer, van Maastricht via Oberhausen naar Groningen.

De fietsers zamelen geld in voor de Ronald McDonald Huizen. Zo maken zij het mogelijk dat ouders dichtbij hun kind kunnen overnachten als het in het ziekenhuis ligt.

Ook bekende Nederlanders, zoals Leontien van Moorsel, Peter Heerschop en Wilco van Roijen doen mee aan deze wielertocht.

Symbool voor zorg

HomeRide is de enige wielertocht die dag én nacht doorgaat. Die 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke kind; die immers ook 24 uur per dag doorgaat.

De deelnemers worden zaterdag 25 juni om 12:00 uur weggeschoten vanaf de Grote Markt in Maastricht en fietsen langs zeven Huizen en vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds naar Groningen.

Het merendeel van de fietsers finisht zondag 26 juni rond 12:00 uur op de Vismarkt in Groningen. In totaal doen er 62 teams mee.

Iedereen heeft zijn persoonlijke motivatie. Zo fietsen sommige renners voor een Ronald McDonald Huis waar zij zelf langere tijd verbleven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen