Derde inrit parkeergarage Boterdiep geopend

Foto: Jan Buurma

Zaterdagmiddag is de derde inrit van parkeergarage Boterdiep aan de Bloemsingel officieel geopend.

Wethouders Roeland van der Schaaf van Stadsontwikkeling en Paul de Rook van Verkeer verrichtten de opening door het wegtrekken van het doek boven de ingang.

inrit parkeergarage

De parkeergarage Boterdiep telt 1200 parkeerplaatsen en is daarmee de grootste éénlaagse garage van Nederland. De garage is een belangrijke voorziening volgens de gemeente.

“Parkeergarage Boterdiep draagt bij aan de bereikbaarheid van Groningen en is tevens een belangrijk fundament onder het Ciboga-project”, aldus de gemeente. “Het gaat nu beter dan voorheen met deze parkeergarage. Er is een stijging van tien procent van het aantal kortparkeerders en de omzet is in 2015 met 30 procent gestegen”.

Zaterdag werd met straatfeest het vernieuwde Boterdiep gevierd. Het Boterdiep is veranderd in een brede boulevard met een handelskade. Deze handelskade biedt ruimte voor allerlei activiteiten, zoals kleine festivals, (kunst)markten en een vrijmarkt op Koningsdag.

Erepenning van de Stad voor Wilma Naaijer en Bart Kempinga

Na de feestelijke opening werden ook nog erepenningen van de Stad Groningen uitgereikt aan Wilma Naaijer en Bart Kempinga door loco-burgemeester Roeland van der Schaaf. Zij ontvangen beide de erepenning als blijk van waardering voor de grote inzet en bijdrage aan de ontwikkeling van het CiBoGa terrein en de omgeving.

Wilma Naaijer en Bart Kempinga namen het initiatief tot de oprichting van de ondernemersvereniging Goolden Raand en de ontwikkeling van een visie voor het gehele stadsdeel met als uitgangspunt de samenhang tussen het CiBoGa-gebied en omgeving. Beiden waren er van overtuigd dat het gebied velerlei kansen bood.

Daarnaast waren Wilma Naaijer en Bart Kempinga de initiatiefnemers van de tijdelijke bebouwing van het voormalige CiBoGa-terrein: het Open Lab Ebbinge, dat vele vooral jonge kunstenaars en ondernemers een onderkomen bood.

De Erepenning van de Stad Groningen wordt toegekend wegens ‘uitnemende verdiensten aan de Groninger samenleving bewezen’. De penning is ingesteld in 1940 ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van de stad Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen