Burgersteunpunt Stut-en-Steun geopend

Foto: Stut-en-Steun

Inwoners van het gaswinningsgebied kunnen vanaf donderdag 26 mei terecht bij het burgersteunpunt Stut-en-Steun.

Stut-en-Steun biedt onafhankelijke hulp en ondersteuning aan iedereen die te maken heeft met de schadelijke gevolgen van de mijnbouwactiviteiten in Groningen.

De medewerkers van het steunpunt beantwoorden vragen, begeleiden bewoners en verwijzen door indien nodig. Inwoners kunnen er terecht met vragen over het proces rondom hun schademelding, schadeafhandeling en het veiliger maken of het bouwkundig versterken van hun woning. Ook vragen over diverse regelingen, zoals onder andere waardevermeerdering en koopregeling kunnen bij Stut-en-Steun worden gesteld.

Luisterend oor

Inwoners van de provincie Groningen wonen steeds meer in onveilige situaties. Veel inwoners lijden onder de onveiligheid, de aanhoudende schades en worden moedeloos van de lange en ondoorzichtige procedures van de NAM, het CVW, de NCG en de andere instanties. Stut-en-Steun staat aan de kant van de inwoners. De medewerkers helpen inwoners die vastgelopen zijn in hun proces met bijvoorbeeld NAM, het CVW of de NCG. Zij bieden inwoners een luisterend oor en denken mee over maatoplossingen die bij de inwoner past.

Indien nodig helpen zij bij het leggen van het contact met de verantwoordelijke partijen zoals NAM, CVW, NCG en met overige instanties zoals de Onafhankelijke Raadsman, de Gemeenten, Maatschappelijk Werk, SNN en de Commissie Bijzondere Situaties.

Onafhankelijk

De ondersteuning van Stut-en-Steun is gratis en geheel onafhankelijk, zowel van (overheids)instanties, NAM/CVW maar ook van commerciële partijen.

Openingstijden Stut-en-Steun

Stut-en-Steun is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur en is gevestigd aan de Spoorbaan 1 in Appingedam.
Het steunpunt is bereikbaar via telefoonnummer 050 – 211 20 44 en per mail via [email protected]. Ook is het mogelijk om via de website www.stutensteun.nl de vraag digitaal te stellen. Op afspraak is gelegenheid voor een persoonlijk gesprek.

Initiatiefnemers

Stut-en-Steun is een initiatief van de GBB (Groninger Bodem Beweging) en het Groninger Gasberaad. Gezamenlijk hebben ze een aparte stichting opgericht, de Stichting Onafhankelijk Bewonerssteunpunt Mijnbouwschade. De komst van het steunpunt is onderdeel van het Meerjarenprogramma van de NCG. De NCG subsidieert de stichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen