Uitbreiding vuurwerkvrije zones in Groningen

Foto: Publiek Domein

Het aantal vuurwerkvrije zones in Groningen wil het college van B&W uitbreiden van vijf naar zeven zones, waar het verboden is vuurwerk af te steken tijdens de jaarwisseling.

Het was vorig jaar niet toegestaan vuurwerk af te steken in de omgeving van ziekenhuizen UMCG en Martini, de kinderboerderij Stadspark en bij de Noorderbegraafplaats en begraafplaats Esserveld. Nieuwe zones de komende jaarwisseling worden de gebieden rondom de verpleeghuizen Maartenshof en het Heymanscentrum.

Het verbod van vorig jaar was een experiment, dat volgens de gemeente Groningen goed verliep.

Peiling

Na de jaarwisseling liet de gemeente een peiling doen onder Stadjers over hun mening. Uit de peiling blijkt dat de meningen over de vuurwerkvrije zones verdeeld zijn. Voorstanders noemen als reden gevaar, vervuiling en geluidsoverlast. Tegenstanders noemen als reden dat vuurwerk een mooie traditie is die in stand moet worden gehouden.

Het college vindt het belangrijk tegemoet te komen aan de wensen van de bevolking. Een groot deel is voor vuurwerkvrije zones. Daarnaast vindt het college dat er voldoende gelegenheid voor het afsteken van vuurwerk op andere locaties overblijft.

Voor het toezicht is een inzet nodig van 4 stadswachten en 20 beveiligers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen