Uittips voor zaterdag 25 maart

Foto: CC BY-SA 3.0 / Wikipedia Commons/ Wutsje

Vandaag zijn er veel mogelijkheden om deze heerlijke lentedag erop uit te gaan. Hieronder een aantal mogelijkheden.

Landelijke opschoondag

Vandaag is het de Landelijke Opschoondag. In het hele land organiseren mensen opschoonacties om de buurt of straat schoon te maken. Straten, pleinen en parken worden zwerfafvalvrij gemaakt. Voor meer informatie kijk op de site van de Landelijke Opschoondag.

Ommelander Markt

Vandaag houdt de Ommelander Markt de derde extra markt. De lente is deze dag te proeven en ruiken op de markt. ‘Lokaal en (h)eerlijk’ geproduceerd voedsel, geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio is te verkrijgen, van (geiten)kaas en zuivel tot verse soepen (laatste keer erwtensoep), honing en eenpansgerechten. Kijk hier voor alle standhouders.

De markt is van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Locatie: Harmonieplein (Oude Kijk In ’t Jatstraat), Groningen

Whisky Festival Noord-Nederland

Het jaarlijkse Whisky Festival Noord-Nederland vindt dit weekend plaats in de Der Aa-kerk. Er zijn veel stands met whiskyimporteurs uit de hele wereld te vinden, masterclassers en proeverijen.

Het festival is leuk voor zowel de echte whiskykenner als de beginnende whiskydrinker.

Het festival heeft in de loop der jaren veel fans uit binnen-en buitenland opgebouwd. De kaarten gaan zo hard, dat er alleen nog kaarten verkrijgbaar zijn voor de zondagmiddag.

Voor meer informatie: wfnn.nl

Kakhiel in het Stripmuseum

In het stripmuseum exposeert internetfenomeen Kakhiel zijn populaire werk van 24 maart tot en met 3 september. De expositie met meer dan 450 ‘kakhiels’ werd vrijdag geopend.

De tekstwolkjes van Kakhiel zijn op internet een waar fenomeen en dagelijks bekijken honderdduizenden Nederlanders de grappige fotostrips. Naast de expositie zijn er ook ‘allemaal andere leuke dingen’ te zien en te doen, zoals bijvoorbeeld een onmogelijke puzzledoolhof.

De expositie is te zien van 24 maart tot en met 3 september
Locatie: Stripmuseum Groningen, Westerhaven 71 in Groningen.

Voor meer informatie: stripmuseum.nl.

Landelijke open dag professionele astrologie

Op deze ‘landelijke open dag professionele astrologie’ staan voor de vijfde keer een groep ervaren astrologen van de Groningse Astrologische Vereniging klaar om gratis korte consulten aan te bieden.

Voor iedereen die geïnteresseerd is, willen de astrologen laten ervaren waar een vakkundige horoscoopduiding over gaat. Voor een goede horoscoopduiding is het van belang om geboorteplaats en tijd te weten.

Dit evenement is van 12.00 uur tot 16.00 uur in de Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18 in Groningen. De entree is gratis.

Shary-An in Simplon, Luna Mae in voorprogramma

Shary-An, geeft om 20.00 uur een concert in Simplon in Groningen. De zangeres die ooit meedeed aan The Voice Of Holland is veranderd in een echte souldiva op het podium. Vorig jaar kwam haar eerste single ‘Summer Of My Life’ de voorbode van haar album ‘Project Me’. Souldiva in spé Luna Mae warmt de zaal op.

Voor meer informatie: simplon.nl

Groningen doet het licht uit

Vandaag is het Earth hour, het wereldwijde initiatief van het Wereld Natuur Fonds, dat voor de twaalfde keer plaatsvindt. Acht Groningse bedrijven doven zaterdag vanaf 20.30 uur een uur lang de lichten. Hiermee vragen zij aandacht voor de kwetsbaarheid van de aarde. Onder andere het Academiegebouw van de RuG, het Provinciehuis en de Martinitoren zijn een uur lang in het donker.

Lees ook: Groningen doet licht uit tijdens Earth Hour

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen