Whiskyfestival in de Der Aa-kerk in Groningen

Whiskeyfestival Der Aa-kerk.
Whiskeyfestival Der Aa-kerk.
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Het jaarlijkse Whiskey Festival Noord-Nederland vindt komend weekend plaats van vrijdag 24 maart tot en met zondag 26 maart in de Der Aa-kerk in Groningen.

Het festival, dat traditioneel vele duizenden bezoekers trekt is niet alleen leuk voor de echte whiskykenner, maar ook voor de beginnende whiskydrinker.

Het Whiskyfestival is ondertussen een fenomeen en heeft een grote schare trouwe fans uit binnen- en buitenland.

Er zijn in de Der Aa-kerk veel stands met whiskyimporteurs uit de hele wereld. Ook geven internationaal bekende sprekers masterclasses en zijn er belangrijke whiskyschrijvers aanwezig die hun boeken signeren.

Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een proefglas met opdruk en de meeste whisky is vrij te proeven.

Proeverijen

Voor de beginnende whiskydrinker zijn er tijdens het whiskyfestival speciale arrangementen, met een leerzame en zeer toegankelijke whiskyproeverij onder leiding van een ervaren spreker. Voor de meer gevorderde bezoekers zijn er ook dit jaar weer diverse exclusieve proeverijen die los te boeken zijn.

Der Aa-kerk

Het Whiskyfestival wordt zoals gebruikelijk weer gehouden in de Der Aa-kerk. De middeleeuwse kerk is onderdeel van Bijzondere Locaties Groningen. Deze organisatie stelt monumentale gebouwen in de stad en provincie Groningen beschikbaar voor diverse activiteiten, zoals concerten, tentoonstellingen, lezingen en feesten.

Programma

Vrijdagavond 24 maart: 19.00 uur tot 22.30 uur
Zaterdagmiddag 25 maart: 13.00 uur tot 16.30 uur
Zaterdagavond 25 maart: 19.00 uur tot 22.30 uur
Zondagmiddag 26 maart: 13.00 uur tot 16.30 uur

Entree:

€ 30,- per persoon per sessie
€ 90,- per persoon voor een passe partout voor alle sessies

Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een proefglas met opdruk. De meeste whisky op het festival is voor de bezoekers vrij te proeven. Voor enkele speciale bottelingen moet bij de stands extra betaald worden.

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.wfnn.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen