Tweede editie Warm Nest: Het textielweekend van Hornhuizen in Wongema

Foto: De Warm Nest Redactie

Dit weekend is het de tweede editie van ‘Warm Nest’, het textielweekend van Hornhuizen in Wongema. Burgemeester Koos Wiersma zet zaterdagochtend de eerste kruissteek.

Wongema wordt op het randje van het voorjaar weer een warm wollig nest. Deze editie is het met zijn allen aan de slag gaan, terwijl bij de eerste editie de nadruk vooral lag op kijken, luisteren en inspireren.

Groot wandkleed

Tekenaar Claudie de Cleen is gevraagd om een ontwerp voor een groot wandkleed te maken. Deze gigatekening wordt vervolgens geprint op stof. Dit wandkleed in wording wordt in zes stukken geknipt en op tafels te liggen waar je met z’n achten tegelijk aan kunt werken. De tekening is iets tussen een kleurplaat en een borduurpakket in. Of eigenlijk veel leuker: alle technieken zijn toegestaan en je hoeft niet binnen de lijntjes te blijven.

Na twee dagen wordt het resultaat aan elkaargezet en zal het wandkleed op een openbare plek te zien zijn.

Iedereen een warm nest

Al pratend over het wandkleed en vogels en nestjes zagen we vanuit onze ooghoek de beelden van inge- sneeuwde vluchtelingen op Lesbos. Een warm nest is helaas geen vanzelfsprekendheid. Zeker nu de halve wereldbevolking op de vlucht lijkt. Geen huis, geen haard. Iedereen een warm nest! Dat is de boodschap van het wandkleed, dat daarmee ook een wenskleed is. Een zacht spandoek in een harde wereld. We nodigen ook makers uit vluchtelingenopvang van Onnen uit.

Zowel zaterdag en/of zondag is iedereen welkom om naar Wongema in Hornhuizen te komen. Alle tafels hebben een ‘host’ om je op weg te helpen. Er wordt gewerkt in periodes van twee uur. Is het rustig en wil je doorwerken dan blijf je zitten, is het druk, dan maak je plaats voor een nieuwe werker. Er kunnen 48 wandkleedmakers tegelijk aan het kleed werken.

Neem vooral ook je eigen materiaal en naaigerei mee. Er is ook een goedgevulde materiaalkast waar iedereen spullen uit kan pakken.

Kleurplaat tegelijk gastenboek

Kinderen zijn zeer welkom. Zij kunnen meewerken aan het wandkleed, of aan de slag met een reusachtige kleurplaat van het wandkleed op de achtermuur van Wongema. Deze wand is tegelijkertijd ons gastenboek. Laat zien dat je er was en hebt meegemaakt.

Textielcafé

In de schuur van Wongema maken we een textielcafé met taart, lunch en ook een bord eten aan het eind van de dag. Daar is ook een bescheiden winkel, met zelfgemaakte producten. Aan de werktafels wordt je vermaakt door verhalenvertellers en singersongwriters Chris van der Ploeg (I Took Your Name) en Tamar.

Openingstijden:

Zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur (marathondag, tussen 18.00 en 19.00 hebben we eten). Zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Om 16.00 uur wordt gestopt met maken en wordt daarna het kleed in elkaar gezet. Om 18.00 uur presenteren we het eindresultaat! Daarna kun je (net als zaterdagavond) blijven eten.

De entree is € 7,50 inclusief 1 consumptie. Voor dit bedrag heb je beide dagen toegang. Kinderen tot 12 jaar en mannen van alle leeftijden mogen gratis naar binnen.

Voor meer informatie: wongema.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen