Auteur Marjoleine de Vos in kerk van Klein Wetsinge

Marjoleine de Vos
Marjoleine de Vos
Foto: Bijzondere locaties Groningen

Auteur Marjoleine de Vos is zondag 5 februari te gast in de kerk van Klein Wetsinge. Marjoleine de Vos is de auteur van vier goed ontvangen en gelezen dichtbundels die, opmerkelijk voor poëzie, diverse malen werden herdrukt.

Haar laatste bundel ‘Uitzicht genoeg’ verscheen in 2013 bij uitgeverij Van Oorschot en beleefde onlangs een vijfde druk.

Marjoleine de Vos

Marjoleine De Vos (1957) volgde het gymnasium in Amsterdam. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde ze Nederlandse Taal- en Letterkunde. Ze studeerde in 1985 af op Gerrit Achterberg. Sinds 2008 woont ze in Toornwerd, vlakbij Middelstum.

‘De pen in de soep’

In NRC Handelsblad schreef De Vos twaalf jaar lang met hartstocht over koken, het rapen van oesters op het wad of het genie van Yotam Ottolenghi.

Twee jaar geleden gooide ze, zoals ze zelf aankondigde ‘de pen in de soep’ om zich meer op andere onderwerpen te kunnen concentreren. Ze schrijft al zo’n twintig jaar voor dezelfde krant een tweewekelijkse, beschouwelijke column waarin ze ethische, literaire, religieuze en morele thema’s opwerpt, naar aanleiding van bijvoorbeeld Griekse tragedies, de Groningse aardbevingen, een gedicht of een krantenfoto.

Een keuze uit haar beschouwingen werd in 2011 gebundeld onder de titel ‘Het is zo vandaag als altijd’.

De aanvang is om 15.00 uur.

Kaarten à 10 euro zijn telefonisch te bestellen: 06-54 68 54 05 of via e-mail [email protected]

De kerk van Klein Wetsinge

Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied.

Locatie:

Kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen