Uittips voor zondag 28 augustus

Foto: Jan Buurma

Deze zondag is het Noorderzondag, alweer de laatste dag van het elfdaagse Noorderzon Festival. Maar ook is het ‘Bommen Berend’ oftewel Groningens Ontzet met veel leuke activiteiten, zoals het ‘Ontzettend Gronings Feest’, het Grachtenfestijn en nog zo veel meer. Daarnaast is vandaag  de Bauke Mollema Tocht en de Bommen Berendloop en ‘Pure Vida’, het openluchtconcert met uitzicht over het Oldambtmeer.

Hieronder staat een overzicht van alle festiviteiten:

Bauke Mollema Tocht

De Bauke Mollema Tocht, de fietstocht dwars door het Groninger Landschap is vandaag. Deelnemers konden kiezen uit de 65, de 110 en de 165 kilometer.

De routes zijn door Bauke Mollema zelf samengesteld en starten en finishen in de stad Groningen bij Kardinge. De routes gaan door het landschap van Noord-Groningen en een deel van Friesland. De langste route gaat onder andere dwars door het Nationaal Park Lauwersmeer.

Bauke Mollema start zelf aan de 110 kilometer en geeft het startschot. Kijk voor meer informatie op baukemollematocht.nl.

Noorderzondag

Op de laatste dag van het Noorderzon Performing Arts Festival is het Noorderzondag, waarbij allerlei culturele groepen en organisaties hun aanbod voor het komende jaar presenteren.

Gezellig langs de culturele markt en nog genieten van live optredens en muziek deze zondag.

Kijk voor alle informatie op noorderzon.nl.

Bommen Berend oftewel Viering Groningens Ontzet

De laatste dag van het Bommen Berend heeft deze dag een vol programma met onder meer het ‘Ontzettend Gronings Feest’ op de Grote Markt met Ali B en DJ Sowieso.

Kijk voor het programma vandaag op volksvermakengroningen.nl.

Grachtenfestijn

Om 14.00 uur vertrekt de parade vanaf de Zuiderhaven en maakt een ronde diepenring voorafgegaan door een flyboarder. Verschillende zangkoren, DJ’s en bandjes zorgen voor entertainment op en rondom het water. Het thema dit jaar is groen/wit. Lees ook: Grachtenfestijn 2016 in Groningen

Het Bie Daip – Shanty Festival in Appingedam

Deze zondag is de laatstde dag van het driedaagse grootste internationale Shantyfestival Bie Daip. Ongeveer 35 koren en groepen zijn beluisteren. Ook zijn er tal van randactiviteiten georganiseerd, zoals onder een maritieme markt en workshops. Tijdens het driedaagse evenement worden rond de 30.000 bezoekers verwacht.

Kijk voor alle informatie en het programma op biedaip.nl.

Middeleeuws Winschoten

Het stadspark van Winschoten is dit weekend weer in middeleeuwse sferen gedompeld. Het Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival biedt vele kampementen, veld- en podiumoptredens en attracties. Kijk voor alle informatie op middeleeuws-winschoten.nl

Pura Vida – Blauwe Stad

Pura Vida, het Openluchtconcert met uitzicht over het Oldambtmeer biedt dit jaar het Noord Nederlands Orkest ondersteund dit jaar door de singer-songwriter en zanger Tim Knol. De presentator dit jaar is Eric Corton. Een ‘Tribute to the Stones’ staat centraal. Het is de tiende keer dat Pura Vida plaatsvindt.

De aanvang is om 19.30 uur. Kijk voor meer informatie op puravidablauwestad.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen