Uittips zaterdag 27 augustus

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ Hardscarf

Groningen staat dit weekend in het teken van verschillende evenementen en festiviteiten. Bommen Berend, Noorderzon, Groningen Swim Challenge is een greep uit de vele mogelijkheden.

Groningen Swim Challenge

De zwemestafette van Zoutkamp tot Groningen, de sportieve uitdaging met als doel geld inzamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds start om 5.30 uur in Zoutkamp.

De route voert via Electra naar Roode Haan richting Aduarderzijl, vervolgens Garnwerd en Dorkwerd om te finishen in Groningen. De route gaat dwars door het Reitdiep en is voor de deelnemers een echte uitdaging of challenge.

Ter hoogte van de Koninklijke Groninger Roeivereniging De Hunze voegen de vijftig zwemmers van de City Swim zich bij de honderd deelnemers van de Swim Challenge. Het laatste startschot deze zaterdag honderdvijftig zwemmers langs het Groninger Museum richting de finish op de Oosterhaven, zodat de laatste anderhalve kilometer samen worden afgelegd.

Deelnemers gaan niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen ook minimaal 300 euro per persoon op voor het goede doel, namelijk het UMCG Kanker Researchfonds. Voor meer informatie en de gehele route: www.groningenswimchallenge.nl

ZomerJazzFietstour

Het is de 30e editie ZomerJazzFietstour, waarop veel jazzliefhebbers met hun fiets een tocht maken, dat een combinatie is van een prachtige fietstocht door het Reitdiepdal en intieme jazzconcerten in Middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Lees voor meer informatie: www.zjft.nl

Lees ook:  ZomerJazzFietsTour #30

Noorderzon 2016

Noorderzon gaat zijn laatste weekend al in van het 11 daagse internationaal kunstenfestival met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld én een groots zomerfeest in het vrij toegankelijke Noorderplantsoen.

Noorderzon heeft voor de laatste paar dagen een aantal tips op rijtje gezet, klik hier voor de tips.

Lees ook: Gezellige drukte tijdens zwoele zomeravond op Noorderzon

Groningens Ontzet oftewel Bommen Berend

Dit weekend wordt Bommen Berend drie dagen gevierd. Vaste onderdelen zijn de Zomerkermis, ’t Peerdespul en een grote vuurwerkshow.

Het festival biedt drie dagen feest in de Stad en startte vrijdagavond met de Bommen Berendnacht in de binnenstad. Deze zaterdag vinden de traditionele onderdelen plaats van de viering van het Ontzet in 1672.

Dit gaat van het klokkenluiden tot aan het vuurwerk. Ook is de Paardenkeuring vandaag, dit keer opnieuw op de grote markt. Verder zijn er onder meer braderieen, een mini-expositie Sporen van Groningens Ontzet, is er een een ontzettend Gronings Feest op de Grote Markt en is er een Kinderprogramma. Op de drafbaan in het Stadspark is de Concours Hippique en Dressuur. Lees ook: Groningens Ontzet 2016: drie dagen feest in Stad

Kijk voor het hele programma op volksvermakengroningen.nl.

In de provincie :

Bie Daip – Shanty Festival in Appingedam.

Bij de 15e editie zijn ongeveer 35 koren en groepen te beluisteren. Het festival behoort tot het grootste shantyfestival van Europa. Naast de vele shantygroepen zijn er tal van randactiviteiten georganiseerd, zoals onder een maritieme markt en workshops. Tijdens het driedaagse evenement worden rond de 30.000 bezoekers verwacht.

Kijk voor alle informatie en het programma op biedaip.nl.

Middeleeuws Winschoten

Het stadspark van Winschoten is dit weekend weer in middeleeuwse sferen gedompeld. Met muziek, vuurspuwers, middeleeuwse kleding, drankjes en meer tot zondag 28 augustus. Kijk voor alle informatie op middeleeuws-winschoten.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen