Uit in Groningen in nautische sfeer, gezelligheid en muziek

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Bert Kaufmann

Groningen hult zich dit weekend in nautische sferen tijdens ZomerWelVaart, ook is er een braderie, muziek van Reggae Fever en de internationale hitmusical “Hairspray”.

ZomerWelVaart

ZomerWelVaart vindt dit weekend opnieuw plaats van 24 tot en met 26 juni. In aanloop naar DelfSail varen honderden schepen richting Delfzijl. Hiervan zijn tientallen schepen aangemeerd in de binnenstad en hebben de deuren geopend voor publiek.

Alle havens en diepen in de binnenstad liggen vol met schepen. Het hart van het evenement ligt traditiegetrouw op het Hoge en Lage der A, waar je je terug in de tijd waant op oude kotters, klippers en opduwers. Ook kan genoten worden van muziek van aanstormend talent en zijn er tal van activiteiten voor alle leeftijden.

Op zowel zaterdag als zondag is de Zeldzaam Mooie Markt tijdens de ZomerWelvaart. De markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten. Beide dagen is de markt geopend van van 11.00 uur tot 20.00 uur.

Lees ook: ZomerWelVaart in teken van DelfSail

Braderie in Winkelcentrum Lewenborg

Deze zaterdag wordt van 10.00 uur tot 17.00 uur een gezellige Zomerbraderie gehouden in Lewenborg. De markt met meer dan 30 kramen is te vinden voor wijkcentrum het Dok.

Reggae Fever

Voor de tweede keer organiseren De Oosterpoort en TivoliVredenburg samen Reggae Fever: een tweedaags muziekfestival dat volledig in het teken staat van reggae in het teken van fijne hedendaagse en vintage roots, warme lovers rock en energieke rub-a-dub en dancehall. Onder andere internationale reggaesterren als Collie Buddz, Tanya Stephens en Anthony B en het Amsterdamse The Dubbeez maken hun opwachting. Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Internationale hitmusical ‘Hairspray’ van de Noorderpoort

Het tienjarige bestaan van Noorderpoort Kunst & Multimedia wordt uitbundig gevierd met onder andere de internationale hitmusical ‘Hairspray’. De cast van dé feelgood musical met een boodschap wordt ingevuld door studenten van Kunst & Multimedia. Lees ook: 10 Jaar Noorderpoort Kunst & Multimedia: ImpressFest en Hairspray

De tijden zaterdag en zondag:

zaterdag 25 juni 20:15 uur
zondag 26 juni om 15:00 en 20:15 uur

In de provincie

Festival Op Roakeldais: ‘Dance With the World!’

Voor de 51ste keer vindt dit jaar van 23 juni tot en met 26 juni 2016 op het Roakeldais-terrein in Warffum het Festival Op Roakeldais plaats

Vier dagen lang treden dansgroepen uit de hele wereld op met prachtige dansvoorstellingen, heerlijke muziek. Leuke workshops en spetterende dansfeesten wisselen elkaar af op dit kleurrijke, internationale festival.

Voor meer informatie: www.oproakeldais.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen