Human Library: ontdek je vooroordeel, ga in gesprek met een ‘levend boek’ in Groninger Forum

Foto: Communicatie Groninger Forum

Zaterdag 25 juni vindt de de derde editie van ‘Human Library’ Plaats in het Groninger Forum.

Levend boek

‘Levende boeken’ zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging.

Human Library wil mensen uitdagen verder te kijken door in gesprek te gaan met die vreemde ‘ander’. Met een ‘boek’ uit de Human Library luister je naar bijzondere levensverhalen. Het resultaat: verrassende, inspirerende ontmoetingen mét humor.

Hoe het werkt

Het werkt zoals een bibliotheek: je kunt bij de balie een catalogus bekijken met daarin de beschikbare ‘levende boeken’. Op een groot bord kun je zien of dat boek niet op dat moment is uitgeleend. Via de balie geef je aan met wie je een gesprek wilt aangaan.

Daarna brengt de baliemedewerker jou en het ‘menselijke boek’ met elkaar in contact. En worden de spelregels uitgelegd (zo dient het boek weer in oorspronkelijke staat te worden ‘teruggezet’). De gesprekken duren maximaal 20 minuten.

Waarom Human Library

Het doel van Human Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan. Kort gezegd is Human Library een evenement om de dialoog te promoten.

Hoe is het ontstaan

Human Library is oorspronkelijk ontwikkeld door een Deense jongerenorganisatie, genaamd ‘Stop the Violence’. Momenteel vindt het evenement plaats in diverse steden over de hele wereld.

De eerste editie in Groningen vond in 2014 plaats, georganiseerd door Barbara Barros, Julia Echanove Gonzalez de Anleo en Martijn Bergsma, met de hulp van talloze vrijwilligers en ook in 2015 werd het georganiseerd.

Organisatoren

Human Library Groningen wordt georganiseerd door het Groninger Forum en de stichting Jongeren voor Uitwisseling en Begrip (JUB) en Europe Direct Groningen.

Tijd: 11.00 uur van 16.00 uur

Locatie: Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18, Groningen

De toegang is gratis.

Meer informatie op www.groningerforum.nl/humanlibrary.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen